Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Rafa T.C Norbert C Grzegorz En Piotr Fraszczak Nefryt damiandamian (4524 niezalogowanych)
37 Postów
Ewa Emka
(ewaem)
Nowicjusz
wow !!! mialas farta powodzenia zycze i daj znac jak ci idzie na obczyznie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Ewcia222 napisał:
Witam ponownie.
Dzięki Wam serdecznie za pomoc.
Rejestracja na finn.no okazała się strzałem w dziesiątkę. Wysłałam kilka aplikacji i odezwała się do mnie firma z Norwegii która potrzebuje inżyniera do przeprowadzania obliczeń geodezyjnych. Odbyłam już kilka rozmów na skype z przedstawicielem firmy , sprawdził papiery, język i na 99% w przyszłym tygodniu lecę już do Norwegii , jak tylko załatwią mi mieszkanie. Mam mieszkać w Drammen lub okolicy. Zarobki na początek myślę że ok , bo ok 35 200NOK brutto, minus kasa mieszkanie. Do tego kurs językowy w pakiecie przy podpisaniu kontraktu na rok, nie wiem dokładnie , nie dopytałam. Lecę z chłopakiem, który na miejscu będzie szukał pracy.
W każdym razie jeszcze raz dzięki za pomoc i pozdrawiam

No to się należy 10% znaleźnego dla mnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Ewcia222 napisał:
Witam ponownie.
Rejestracja na finn.no okazała się strzałem w dziesiątkę. Wysłałam kilka aplikacji i odezwała się do mnie firma z Norwegii która potrzebuje inżyniera do przeprowadzania obliczeń geodezyjnych. Odbyłam już kilka rozmów na skype z przedstawicielem firmy , sprawdził papiery, język i na 99% w przyszłym tygodniu lecę już do Norwegii , jak tylko załatwią mi mieszkanie. Mam mieszkać w Drammen lub okolicy. Zarobki na początek myślę że ok , bo ok 35 200NOK brutto, minus kasa mieszkanie. Do tego kurs językowy w pakiecie przy podpisaniu kontraktu na rok, nie wiem dokładnie , nie dopytałam. Lecę z chłopakiem, który na miejscu będzie szukał pracy.

jak na inzyniera troche malo... ale na start: moze byc
pamietaj ze norki sa nieobliczalni i zawsze maja duuuuuuzo czasu.... kawa to podstawa, piatek to swietosc a Twoj problem to jest Twoj problem... ergo, przyciskaj pracodawce od razu na papierki (umowy, kontrakty itd.)... biurokracja troche trwa... a bez karty podatkowej zaliczka na podatek 50% (ewentualna nadplata oczywiscie do rozliczenia w 2015), a bez konta w banku wyplaty nie dostaniesz... itd... itd....

www.nyinorge.no/pl/

powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Yatsek napisał:
Ewcia222 napisał:
Witam ponownie.

pamietaj ze norki sa nieobliczalni i zawsze maja duuuuuuzo czasu.... kawa to podstawa, piatek to swietosc a Twoj problem to jest Twoj problem... ergo, przyciskaj pracodawce od razu na papierki (umowy, kontrakty itd.)... biurokracja troche trwa... a bez karty podatkowej zaliczka na podatek 50% (ewentualna nadplata oczywiscie do rozliczenia w 2015), a bez konta w banku wyplaty nie dostaniesz... itd... itd....

www.nyinorge.no/pl/

powodzenia

Tych co poznałem to jak zaczynali w NO (już z jakimś doświadczeniem) to dostawali 400 tyś brutto/rok więc to chyba standard...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Joseph napisał:
Yatsek napisał:
Ewcia222 napisał:
Zarobki na początek myślę że ok , bo ok 35 200NOK brutto,

Tych co poznałem to jak zaczynali w NO (już z jakimś doświadczeniem) to dostawali 400 tyś brutto/rok więc to chyba standard...

no napisalem ze na start okej, w domysle: jak bedziesz uzywal glowy to bedziesz mial wiecej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Yatsek napisał:
Joseph napisał:
Yatsek napisał:
Ewcia222 napisał:
Zarobki na początek myślę że ok , bo ok 35 200NOK brutto,

no napisalem ze na start okej, w domysle: jak bedziesz uzywal glowy to bedziesz mial wiecej

no mnie też o to chodziło tym bardziej że ona zielona, a w PL to chyba na staż mogłaby na razie iść.... za hmmmm
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok